19 Ocak 2013 Cumartesi

Başbakan Erdoğan ABD'ye dokundurdu


Erdoğan, Gaziantep Şehit Kamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK  Parti Gaziantep İl Başkanlığı Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada, 2014 mahalli  seçimleri sürecinde Gaziantep için bir başka önemli hususun Suriye meselesi  olduğunu belirtti.
Suriye'nin oldukça zorlu bir süreçten, acılı ve kanlı bir dönemden  geçtiğini ifade eden Erdoğan, “Yanı başımızda bir insanlık dramı yaşanırken,  buna kayıtsız kalmamız, buna sessiz kalmamız, bu insanlık dramını görmezden  gelmemiz beklenemez. Biz Ana Muhalefet Partisi CHP'nin yaptığı gibi zalimlerin,  diktatörlerin, kendi halkına zulmedenlerin yanında yer alamayız. Onların yanında,  onlarla sarmaş dolaş bir fotoğraf veremeyiz” diye konuştu. Zulme rızanın zulüm olduğunu, bu ilkeden hareketle yola devam  edeceklerini dile getiren Erdoğan, “Türkiye'yi böyle tarihi bir yanlışın içine  biz sürükleyemeyiz. Bu yüzden Suriye'de elini kana bulayan rejimle tüm  irtibatımızı kopardık, Suriye halkının yanında yer aldık. Suriyeli kardeşlerimize  cömertliğimizin, vakarımızın ve misafirperverliğimizin bir gereği olarak kucak  açtık. Yüzlerce yıl süren komşuluğumuzun, kardeşliğimizin, dostluğumuzun gereğini  yerine getirdik, getiriyoruz, getireceğiz” dedi.
        
“Suriye, iç işlerimiz kadar önemli bir meseledir”
        
Suriye'nin kendileri için sadece dış politikadan ibaret bir mesele  olmadığını ve olamayacağını belirten Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Orada bizim kardeşlerimiz, akrabalarımız var. Şam'da, Halep'te,  İdlip'te, Hama'da yaşanan her kriz, doğrudan doğruya Şanlıurfa'yı, Gaziantep'i,  Hatay'ı, Kilis'i, Mardin'i ilgilendirir. Aynı şekilde Şam'ın, Halep'in, İdlip'in,  Hama'nın istikrarı, Şanlıurfa'nın, Gaziantep'in, Hatay'ın, Kilis'in, Mardin'in  istikrarıdır. Bu bakımdan Suriye, bizim iç işlerimiz kadar önemli bir meseledir.  Bizim bütün çabamız, bütün uğraşımız, bu coğrafyanın tam anlamıyla bir barış  coğrafyasına, huzur deryasına dönüşmesidir. Kardeşlerim, binlerce, onbinlerce  kilometre öteden gelip Irak'a girenler bu dünyada haklı oluyorsa biz 910  kilometre sınırımız olan Suriye'de eli bağlı, tribünde seyirci olamayız. Gereği  neyse bunu yapmamız lazım ve yaparız.”
Gazianteplilere de bunu en iyi şekilde anlatacaklarını ifade eden  Erdoğan, “Suriye'deki bu süreç biliyorum ki buradaki akrabalıklar, ilişkiler  suretiyle Gaziantepli kardeşlerimizi çok yakından ilgilendiriyor. Özellikle  ekonomik yönden Gaziantep'i etkisi içine alıyor. Suriye meselesi Gaziantepli  işadamlarımız, sanayicimiz, ihracatçımız, vatandaşımız için de çok önemli” diye  konuştu.
“Suriye'de yaklaşık 2 yıldan bu yana devam eden bu kanlı, bu zalimane  süreçte artık inanıyorum ki sona gelindi. Suriye'de bahar yakındır” diyen  Erdoğan, şunları kaydetti:
 “Suriye'de halkın meşru talepleri doğrultusunda demokratik bir rejim  kurulduğunda inşallah iki ülke çok daha yakın, çok daha yoğun bir işbirliği  içinde, halkları çok daha yakınlaşmış ve kaynaşmış olarak bir güç birliği yaparak  geleceğe yürüyecekler. İşte o zaman biz Hükümet olarak, Ak Parti Teşkilatı  olarak, Gaziantep Teşkilatı olarak vakur, gururlu, kendisiyle ve ülkesiyle  iftihar eden bireyler olarak bu yeni süreçte yerimizi alacağız. Sabredeceğiz.  İnşallah sonuca da ulaşacağız.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder